شما اینجا هستید   |

    غذای محلی : غذاي مردم روستاي ايمن آباد و كروكلا

اگر مهماني به خانه ي مردم روستايمان مي آيد برنج با گوشت مرغ يا اردك غذاي اصلي و تشريفاتي به حساب مي آيد. (كرك كباب، سيكا كباب، غاز كباب يا بوقلمون كباب) هر چند امروزه بيشتر از مرغ ماشيني استفاده مي شود.

 

تنوع غذايي در روستايمان ايمن آباد و كروكلا به خاطر تنوع آب و هوايي بسيار زياد مي باشد. انواع برنج و خورشت، انواع سبزيجات، ترشيجات، مرباجات و انواع آش ها و غذاهاي ميان وعده از جمله شيريني ها كه هر كدام جاي بحث فراوان دارد.

و اما غذاهای محلی بابلي ها

 

کشمش پلا با گوشت آب پز با سرسم بزه ماست – ناز خاتون – کِرک بَپِرِس – ققنّاک یا ققنّاق –  شیر پِلا یا شیر آش – ترش پلا – کَیی پلا یا کیی پَته – شامی – چَنگِل قَلیه  – میرزا قاسمی – هَلی غُرو – شِشِن ناز (ترشي سر آتش و تخم مرغ در آن)– ساک – تاس کباب – هاوریش – دلال سرکه ی کاهو – شَکِر کوکو. شامي بابلي، سيكا كباب، غاز كباب و ….

 

غذاهای مازندرانی:

به عنوان چند نمونه از غذاهای محلی مازندران می توان از غذاهای زیر نام برد:

 

آغوز مسما:

خورشتی که از گردو، مرغ، ترشی انار درست می شود.

 

ته چین:

برنج همراه با گوشت

 

ترش ترشو:

برنج را همراه با حبوبات ، ترشی آلوچه، مانند آش درست می کنند.

 

دوپتی:

دوغ را به حبوبات پخته شده و سیر داغ اضافه می کنند.

 

اسپناساک:

اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سیرداغ، رب گوجه، آب انار، یا نارنج.

 

آش کدو:

برنج پخته، کدوی پخته و له شده که آب زرشک و شکر به آن اضافه شده است.

 

نازخاتون: بادمجان کبابی و له شده که به آن آب غوره، ریحان، جعفری و سیر کوبیده اضافه می شود. اين نوع غذا كه ترش مي باشد بيشتر در تابستان درست و مصرف مي شود.

 

 

اِسبنا مرجی:

شامل اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش است.

 

کيی اِنار:

کدوی پخته شده همراه با باقلا و عدس پخته شده با گردوی ساییده و دانه انار که سیرداغ به ان ها اضافه شده و مخلوط ان را همراه با پلو می خورند.

 

اِسبنا قلیه:

عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردو ساییده شده را با هم مخلوط می کنند و دانه انار را در آخر اضافه می کنند. موقع خوردن سیرداغ روی غذا می ریزند.

 

آلو خِرش: مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پیاز داغ.

 

هلی غرو: گوجه سبز (آلوچه) همراه پیاز داغ و جعفری تازه.

 

گرماس: ماست شیرین که به شیر ولرم اضافه شده و مخلوط آن همراه با پلو می خورند.

 

  

سيده مولود حسيني ايمني(ره) با ۸۵ سال سن در حال آشپزي

انواع نان و شیرینی:


آغوزنون:

آرد گندم، شیر، تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط نموده سپس لای خمیر را گردو می گذارند.

 

پشت زیک:

شکر یا قند را در یک قاشق آب حل کرده، روی اجاق می گذارند. بعد یک قاشق روغن و مقداری کنجد به آن اضافه کرده مایه را در سینی می ریزند و به اندازه دلخواه برش می دهند.

 

پیس گندله:

این شیرینی شامل گردوی ساییده، شکر قرمز یا شیره خرمالو و آرد برنج سرخ شده و کنجد است.

 

رشته به رشته:

برنج را خیسانده آرد می کنند. و با آب خمیر می کنند روی تشت به شکل رشته می ریزند. بعد سرخ می کنند روی رشته به رشته پودر قند و هل کوبیده میریزند.

 

لوه نون، نون قندی، دله کرده نون، آب دندون، نسری، کوناک و تون سرنون از دیگر شیرینی های مازندرانی است.

 

 

انواع شربت:

بهارنارنج، آلبالو، انار.

 


انواع ترشی:  

بادمجان ترشی، سیر ترشی، هفت بیجار، ترشی یار مستی،لوبيا ترشي

 


انواع مربا:

مربای به، مربای بهار نارنج، مرباي آلبالو، مرباي تمشك، مرباي توت فرنگي، مرباي توت، مربای سیب، مربای پرتقال، مربای انجیر، مربای هویج، مربای بالنگ.

 

 

دسته بندی : غذای محلی
به اشتراک بگذارید : | | |