شما اینجا هستید   |

مدرسه راهنمايي روستاي ايمن آباد و كروكلا يكي از اولين مدارس راهنمايي بخش لاله آباد محسوب مي شود كه در سال ۱۳۵۶ احداث و شروع به كار مي كند.

در سال ۱۳۵۵ سيستم آموزشي در آموزش و پرورش از دو دوره شش ساله دبستان و دبيرستان كه از سال ۱۳۴۲ در روستاي ايمن آباد و كروكلا با نام سپاه دانش آغاز شده بود  تغيير مي يابد و به سه دوره ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان  تقسيم مي شود.

دوره ابتدايي پنج سال، دوره راهنمايي سه سال و دوره دبيرستان چهار سال تعيين مي شود.

اين تغيير در ساختار آموزش و پرورش باعث مي شود تا مدرسه اي در روستا با نام مدرسه راهنمايي دكتر واحدي تاسيس شود. از اين رو زميني به مساحت حدود  ۲۰۰۰ متر مربع توسط  خير بزرگ روستا حاج ابوالحسن قاسمي ايمني اهدا مي شود و به عنوان مدرسه راهنمايي دكتر واحدي در سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۶ ساخته و در مهرماه همان سال  افتتاح مي شود.

 

 حاج ابوالحسن قاسمي براي احداث مدرسه زحمات فراواني را متقبل شدند. اهداي زمين و پي گيري براي جذب دانش آموزان روستاهاي اطراف براي رسيدن به حد نصاب تعداد دانش آموزان هر پايه تحصيلي  و معلماني كه بايد از بابل براي تدريس به اين مكان مي آمدند و … كه جا دارد بسيار از اين بزرگ مرد خيّر روستايمان كه همواره دلش براي پيشرفت روستايش در تمامي زمينه ها مي تپد، قدر داني نمود.

 

آقاي قاسمي با رايزني هاي فراوان توانست در سال ۱۳۵۶ دكتر قدرت اله  واحدي نماينده مردم بابل در بيست و چهارمين دوره مجلس شوراي ملي را  راضي نمايد تا مجوز مدرسه راهنمايي و حتي هزينه ي بناي احداث آنرا پرداخت نمايد. دكتر واحدي مي پذيرد و پس از ساخت مدرسه در سال ۱۳۵۶  نام مدرسه را به نام دكتر واحدي نامگذاري مي كنند.

 

اولين مدير مدرسه راهنمايي دكتر واحدي روستاي ايمن آباد،  آقاي خانپور نام دارد و معاون او كه ناظم مدرسه نيز به شمار مي رفت آقاي افرايي و يا شايد فرازمند نام داشت.

 

آقاي احمد سليمي(ره) نيز به عنوان خدمتگزار مدرسه راهنمايي از همان سال ۱۳۵۶ كارش را آغاز نمود.

 

مدرسه راهنمايي دكتر واحدي در روستا در سال ۱۳۵۷ به خاطر مسائل سياسي كشور و حركتهاي انقلابي آنزمان به مدت دو ماه يعني از ديماه ۱۳۵۷ تعطيل مي شود و در اسفندماه همان سال دوباره به كارش ادامه مي دهد.

 

پس از پيروزي انقلاب اسلامي كشورمان در سال ۱۳۵۷ نام مدرسه  به  مدرسه راهنمايي دكتر محمد مصدق تغيير نام مي دهد و  در سال ۱۳۶۱ به نام مدرسه راهنمايي شهيد فياض بخش ناميده مي شود.(شهيد محمد علی فیاض‌بخش دركابینه شهید رجایی، به عنوان وزیر مشاور و سرپرست بهزیستی خدمت می‌كرد. دكتر فیاض‌بخش، شامگاه هفتم تیر ۱۳۶۰ در حزب جمهوی اسلامی براثر انفجار بمب به شهادت رسید.)

سال ۱۳۶۵ روز معلم، از سمت راست سيد رضا حسيني، محسن لاسمي در حال قرائت قرآن و ...

در سال ۱۳۸۰ بناي مدرسه پس از  ۲۳ سال تخريب مي شود و ساختمان جديدي در ضلع جنوبي آن احداث مي شود.

 

از معلمان كهنه كاري كه ساليان سال در اين مدرسه تدريس مي كردند مي توان از آقاي قبادي معلم درس حرفه و فن نام برد كه نزديك به ۱۵ سال در اين مدرسه به تدريس پرداخت و كمتر كسي است كه او را به خاطر نداشته باشد. معلمي پرجنب و جوش و بسيار فعال با زخمي كه بر گونه سمت چپش داشت و اردوهاي  علمي كه ايشان دانش آموزان را  باخود همراه مي كرد. مثلا”  سيمان سازي نكا، چوب و كاغذ ساري و برق نكا از جمله اردوهاي علمي ايشان بود كه هر ساله برگزار مي شد.

 

 

 

 

 منتظر اطلاعات شما و بزرگترهايتان و خاطرات آن زمان از دبستان روستايمان و احيانا” عكسهاي موجود در آرشيو آلبوم عكستان  هستيم تا اين بخش بطور كاملتري تقديم گردد. نواقص را يادآور شويد.

به اشتراک بگذارید : | | |