
چاي در شاليزار و حتي زماني كه كار كشاورزي پايان مي يابد آنهم هنگام بارش باران بسيار دلچسب است.این نوشیدنی گرم بدلیل اینکه آرامشبخش است و خستگی را از تن بیرون میکند، طرفداران زیادی دارد. لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر میشود که بدانید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار خواص درمانی هم دارد، از بسیاری بیماریها پیشگیری میکند و برای سلامت مفید است.
چای اگر در حد طبیعی مصرف شود برای سلامتی مفید است اما گاهی تصورات نادرستی درباره این نوشیدنی مطرح میشود که نتایج بررسیها و تحقیقات آنها را تایید نمیکند. به طور مثال اینکه چای به دندانها آسیب میرساند، برای قلب ضرر دارد یا اینکه چای مفید نیست و بهتر است مصرف آن را ترک کرد و…
۱) تاثیر چای بر دندان
چای برای سلامت دهان و دندان مفید است. بررسیهای اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیمهای باکتریهای دهانی, موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاکهای دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشود. البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاکها کمک میکند.
چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظهای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند. بررسیهای دانشمندان نشان داده کودکانی که چای مینوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار میشوند. ژاپنیها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه کردهاند که پایه ساخت آن تانن است.
شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کنندههایی است که همراه چای مصرف میشود و موجب پوسیدگی دندانها میشود. بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندانها بعد از صرف چای دهان و دندانهایتان را با آب بشویید.
۲) تاثیر چای بر قلب
نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه میشود. چای از ایجاد لختههای خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر میشود پیشگیری میکند. مطالعات نشان میدهد که سطح چربی خون و فشار خون بعضی مصرفکنندگان چای پایینتر از دیگران است. چای، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشارخون دارد.
همچنین چای، مخصوصا چای نه چندان پر رنگ، از تشکیل آتروما (تشکیل پلاکهای انسداد عروقی) در آئورت جلوگیری میکند. چای، کلسترول و تری گلیسرید خون را کاهش میدهد.
۳) تاثیر چای بر جذب آهن
مصرف چای بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک میکند. تانن موجود در چای از جذب آهن پیشگیری میکند، به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چای به بیماران مبتلا به هموکروماتوز توصیه میشود نوشیدن چای ۲ ساعت بعد از غذا باشد.
۴) تاثیر چای بر اعصاب
بعضیها چای مینوشند چون معتقدند چای خاصیت آرامبخش دارد اما بعضیها هم میگویند چای شادیآور و نشاط آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبتها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرامبخشی آن بیشتر میشود. پس از گذشت ۵ دقیقه از دم کشیدن چای، بیشتر کافئین چای خارج میشود.
۵) چای ضد سرطان است
چای ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسیها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش میدهد و افرادیکه در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند ۱۵ درصد کمتر دچار سرطان کلیه میشوند.
فلاونیدها گروهی از پلیفنلها هستند که به طور طبیعی در چای وجود دارند. به نظر میرسد سطوح بالای این پلیفنلها در بدن میتواند علاوه بر ویروسها با سرطانهای لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات، و سینه نیز مقابله کند.
محققان معتقدند در میان مواد طبیعی ضد سرطان چای رتبه اول را دارد. بررسیها نشان داده است افرادی که اغلب چای سبز مینوشند احتمال ابتلا به سرطان معده در آنها کمتر از دیگران است.
۶) تاثیر چای بر سوخت و ساز بدن
چای یک نوشیدنی کم کالری است و یک فنجان چای حدود چهار کالری دارد. به علاوه چای متابولیسم را بیشتر میکند و با بالا رفتن سوخت و ساز بدن موجب میشود کالری بیشتری مصرف شود و چربیها راحتتر و زودتر سوزانده میشوند. مصرف چای موجب میشود آب بیشتری بنوشیم و آب از موادی است که برای شکسته شدن سلولهای چربی لازم است. چای به علت خاصیت ادرارآوری که دارد، به دفع سموم بدن کمک میکند. البته افرادی که اضافه وزن دارند بهتر است چای را بدون قند و مواد شیرین کننده و چاشنیهای پرکالری مصرف کنند.
۷) تاثیر چای بر پوست
۲۰۰ میلی لیتر چای، ۴۴ میلی گرم کافئین دارد که دریافت این مقدار کافئین میتواند در رفع خستگی بدن و به ویژه پوست به عنوان عضوی بسیار فعال کمک کند. خواص ضد سرطانی چای نیز از جمله مواردی است که میتواند در حفظ سلامت پوست موثر باشد.
بالا بودن چربی خون از عواملی است که فرایند پیری را در بدن تسریع میکند و نوشیدن چای به خصوص چای سبز به دلیل فلاونوئیدهائی که دارد سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش میدهد.
به علاوه چای، به دلیل کافئین بالائی که دارد، یک محرک بوده و جریان خون را در سطح پوست افزایش میدهد و موجب دفع مواد زاید میشود که این کار، هم خستگی پوست را کاهش میدهد و هم موجب تغذیه بهتر آن میشود و موجب میشود سلولها، شادابی خود را حفظ کنند.
۸) تاثیر چای بر کلیه
چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت میکند. پلی فنولهای موجود در چای سبز عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود میبخشند. چای دارای مقادیر کم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند، به این مسئله توجه داشته باشند.
۹) تاثیر چای بر حافظه
نوشیدن مرتب چای، حافظه را تقویت کرده و راه جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است. آلزایمر، بیماری تحلیل برنده اعصاب است که در آن ماده ای شیمیایی به نام استیل کولین در مغز کم میشود. چای روند آلزایمر را به تاخیر میاندازد.
۱۰) و اما چای داغ
چای را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. افرادی که چای را خیلی داغ مینوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند.
۱۱) تاثیر چای بر قند خون
دانشمندان ماده ای از چای سبز و سیاه جدا کردهاند که قند خون را کاهش میدهد. دانشمندان در عین حال که خواص بسیار خوبی را برای چای عنوان کردهاند معتقدند که هیچ یک از این خواص ناشی از یک ماده خاص در چای نیست، بلکه تاثیر مجموعهای از انواع شفابخش موجود در چای است که به طور توام و با هم در یک مجموعه این آثار را دارند.
۱۲) چای خاصیت ضد میکروبی دارد؟
چای به دلیل داشتن انواع تانن که به آن طعم مخصوصی مي دهد،بدون تردید یک ضد باکتری و ضد ویروس است.تانن چاي نوعی ویروس آنفولانزا را مختل میکند و ویروس تبخال را مهی كند.
۱۳) خواص درمانی چای
چای، نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است، به هضم غذا کمک میکند، سبب نشاط، بیداری و مانع خواب آلودگی میشود. چای خواص درمانی زیادی دارد که برخی از آنها را نام میبریم:
– پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا
– ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان
– پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم
– کاهش علایم مواد حساسیت زا
– کاهش علایم عارضه پارکینسون
– بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ.آی.وی در بدن
– حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن
– رفع خستگی و استرس
– پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز
– پیشگیری از پوکی استخوان
– کند کننده روند پیری
– جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگهای خونی
– افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن
– افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن
– آثار ضد التهابی
– تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول
– بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری
تمامی حقوق مطالب برای "وب سایت روستای ایمن آباد و کروکلا بابل"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طراحی و اجرا : کلکسیون طراحی