
۱- مرحله انتخاب زمین:
اراضی که خاک حاصلخیز، دارای ورودی آب مستقل هستند و سیستم زهکشی دارند برای کشت برنج مناسب می باشد. کشت محصولات خانواده بقولات در تناوب با برنج باعث افزایش حاصلخیزی خواهد شد.
۲-مرحله آماده سازی زمین:
این مرحله شامل دو بخش است. مرحله آماده سازی خزانه و زمین اصلی
۳-مرحله آماده سازی خزانه
۴_ مرحله آماده سازی زمین اصلی:
آماده سازی زمین اصلی کشت برنج شامل مراحل زیراست:
۵– انتخاب بذر
۶- میزان بذر انتخابی
۷- مرحله سبک و سنگین کردن بذر:
با استفاده از محلول آب و نمک (۱۵%) که با معیار شناور بودن تخم تازه مشخص می شود اقدام به سبک و سنگین کردن بذور نموده بذور پوک و نارس جدا شوند. به منظور جداسازی نمک از سطح شلتوک لازم است چند بار با آب معمولی شستشو داده شود.
۸-مرحله ضدعفونی کردن بذر:
خیساندن بذر در آب ولرم و تمیز به مدت ۲۴ ساعت، سپس بذر را به مدت ۲۴ ساعت در محلول سمی قارچ کش های توصیه شده حفظ نباتات ضدعفونی می نمایند.
۹-نگهداری در گرم خانه:
بهتر است در گلخانه در درجه حرارت ۳۰-۲۵ درجه یا در جای گرم (با پوشش گونی در زیر و اطراف بذر) نگهداری نمود. بطوری که ارتفاع بذر از ۳۰سانتی متر تجاوز نکند.
۱۰-هم زنی و آب دهی بذر: هر دوازده ساعت جهت تامین رطوبت و هوا دهی باید هم زده و آب با دمای ۴۰-۳۰ درجه (ولرم) آب پاش نمود. اندازه مناسب جوانه برای بذرپاشی بذور جوانه زده باید یکنواخت باشد. اندازه ریشچه و ساقچه حدود نیم میلی متر مناسب است.
۱۱-مرحله کاشت بذر آماده شده: این مرحله شامل نحوه کاشت خزانه و زمين اصلی است که در ادامه راهکارهای مناسب هر یک تشریح خواهد شد.
مرحله کاشت خزانه
مرحله کشت زمین اصلی
تمامی حقوق مطالب برای "وب سایت روستای ایمن آباد و کروکلا بابل"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طراحی و اجرا : کلکسیون طراحی